Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Плодов маслен сладкиш с круши

Плодов маслен сладкиш с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364742k201
Плодов маслен сладкиш с круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
07/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Хрупкав маслен сладкиш с аромат на круши... Ммм, истинска вкусотия"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • брашно - 350 грама
  • масло - 170 грама
  • захар - 170 грама
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • сол - 1 щ.
  • за пълнежа
  • круши - 4 броя
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • кафява захар - 80 грама
  • марсала - 3 с.л. (може ром, коняк, бяло вино)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта. Добавете омекналото масло, яйцето и захарта.

Започнете да мачкате с ръце, за да получите маслени трохи.

Обелете и нарежете на малки парчета крушите. Залейте ги с лимоновия сок, за да не потъмнеят.

В тиган сипете захарта с марсалата, разтопете на умерен огън. Добавете крушите и когато сместа кипне, варете около 5 минути. Свалете от котлона и охладете.

Намокрете и изцедете хартия за печене и я застелете в тава за печене (22-26 см). Сипете половината от маслените трохи и заравнете хубаво основата.

Отгоре сипете сместа с крушите и покрийте със слой маслени трохи.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете плодовия сладкиш до готовност - около 35 минути.

Оставете да се охлади леко и извадете от формата. Поръсете с пудра захар и поднесете.

Плодовият маслен сладкиш с круши е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: