Маслен сладкиш с кайсии

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Маслен сладкиш с кайсии
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
02/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Повтаряйте след мен -Ще изям само едно парче, ще изям само едно парче, ще изям само едно парче"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 купичка, нарязани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се пресява брашното. Прибавят се бакпулвер, солта и ванилията и се размесват.

В друга купа се разбиват омекналото краве масло и захарта.

Едно по едно се прибавят яйцата. След като сместа бухне, на няколко пъти се добавят останалите сухи съставки и млякото.

Всичко се разбърква до получаване на еднородна и гладка консистенция, след което се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка или форма.

Отгоре се нареждат нарязаните кайсии. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка. Забоден в сладкиша той трябва да излезе сух. Готовият маслен сладкиш се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих го. Прекрасен е! Благодаря!
24.07.2023 17:18