Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го изсипете в подходящ съд. Направете в средата кладенче и изсипете вътре предварително разбитите яйца, млякото, леко затоплено и 50 г разтопено масло.
Внимателно замесете меко тесто. Опитайте се да го разточите на възможно най-тънката кора, която можете. Поръсете отгоре с малко брашно, намажете с разтопено олио и сгънете като плик.
Отново разточете, наръсете и намажете с брашно, след което сгънете като плик. Повторете процедурата поне 6 пъти.
След последната процедура оформете тестото и подходяща форма и печете в кръгла или правоъгълна тава - по избор.
Юхатерт се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато сладкиша изстине се нарязва на квадратчета или ромбчета и се поднася залят с горещ мед.
Коментари