Начин на приготвяне
Смесете оризовото брашно с двата вида нишесте, прибавете бакпулвера и щипката сол.
Смесете яйцето с жълтъка и олиото. Обединете сухите и мокрите съставки, като разбърквате.
Добавете лимоновата кора, захарта и ваниловата захар, разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Полученото тесто се увива в найлон и се охлажда в хладилника за поне час.
Имайте предвид, че безглутеновото тесто е по-трудно за работа. За да ви е по-лесно, най-добре поръсете с малко оризово брашно парче хартия за печене.
От охладеното тесто отделете парче с големината на юмрук. Останалото сложете върху хартия за печене. Поръсете го с оризово брашно и сложете върху него второ парче хартия за печене.
През хартията разточете тестото до получаване на голям кръг.
Прехвърлете кората (заедно с долната хартия) в тава с диаметър 22 см. Горната част хартия махнете.
Оформете висок борд, обхващащ стените на формата. Надупчете дъното с вилица и изсипете конфитюра от праскови.
Набрашнете си плота и разточете отделеното тесто, след което го нарежете на ленти, широки около 2 см.
Наредете ги върху конфитюра.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до получаване на апетитен загар.
Охладете масления сладкиш върху решетка, поръсете с пудра захар и нарежете.
Масленият безглутенов сладкиш с праскови е готов.