Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Маслен безглутенов сладкиш с праскови

Маслен безглутенов сладкиш с праскови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Маслен безглутенов сладкиш с праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Страхотен безглутенов сладкиш с маслен вкус и аромат на праскови"

Необходими продукти

  • картофено нишесте - 100 грама
  • оризово брашно - 150 грама
  • захар - 100 грама
  • царевично нишесте - 50 грама
  • жълтъци - 1 брой + 1 жълтък
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • конфитюр от праскови - 350 грама
  • бакпулвер - 5 грама
  • лимонова кора - 1 щ.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете оризовото брашно с двата вида нишесте, прибавете бакпулвера и щипката сол.

Смесете яйцето с жълтъка и олиото. Обединете сухите и мокрите съставки, като разбърквате.

Добавете лимоновата кора, захарта и ваниловата захар, разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Полученото тесто се увива в найлон и се охлажда в хладилника за поне час.

Имайте предвид, че безглутеновото тесто е по-трудно за работа. За да ви е по-лесно, най-добре поръсете с малко оризово брашно парче хартия за печене.

От охладеното тесто отделете парче с големината на юмрук. Останалото сложете върху хартия за печене. Поръсете го с оризово брашно и сложете върху него второ парче хартия за печене.

През хартията разточете тестото до получаване на голям кръг.

Прехвърлете кората (заедно с долната хартия) в тава с диаметър 22 см. Горната част хартия махнете.

Оформете висок борд, обхващащ стените на формата. Надупчете дъното с вилица и изсипете конфитюра от праскови.

Набрашнете си плота и разточете отделеното тесто, след което го нарежете на ленти, широки около 2 см.

Наредете ги върху конфитюра.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до получаване на апетитен загар.

Охладете масления сладкиш върху решетка, поръсете с пудра захар и нарежете.

Масленият безглутенов сладкиш с праскови е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: