Начин на приготвяне
Пресейте брашното със содата и бакпулвера.
В отделна купа разбийте заедно яйцата, мекото масло и захарта. Прибавете киселото мляко и ванилията, като не спирате да бъркате.
Постепенно сипете сместа с брашното и накрая добавете половината от боровинките.
Пригответе форма за печене с подвижно дъно, на което сте поставили хартия за печене, а стените сте намазнили. Сипете вътре сместа и заравнете.
Отгоре наредете резени праскови и между тях разпръснете останалите боровинки. Поръсете със супена лъжица захар.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 50 минути.
Охладете и поръсете готовия сладкиш с пудра захар.
Масленият сладкиш с праскови и боровинки е готов.
Коментари