Маслен сладкиш с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Маслен сладкиш с круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Такава вкусотия заслужава да бъде опитана от много, много почитатели на сладките изкушения"

Необходими продукти

  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 100 г
  • круши - 3 бр.
  • шоколадови капки - 30 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите обелете и нарежете на лентички или тънки филийки. Смесете бялата и кафявата захар заедно с маслото. Разбийте с миксер до пухкавост.

Едно по едно чукнете яйцата, като се уверите, че всяко се разбива напълно преди да добавите следващото.

Сухите съставки пресейте (брашно, бакпулвер, ванилия) и прибавете бавно към яйчената смес. Разбъркайте с бъркалка или лъжица. Добавете и прясното мляко и разбъркайте отново.

Пригответе си тава с хартия за печене, в която да изпечете масления сладкиш. Изсипете сместа, ще се сгъсти по време на печенето.

Подредете крушите и поръсете с шоколадовите капки. Печете сладкиша с круши за 50 мин. на 170 градуса.

Готовия плодов сладкиш оставете да изстине за десет минути, махнете от формата и обърнете в поднос.

Масленият сладкиш с круши е готов да впечатли всичките ви гости!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: