Маслен сладкиш с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364732k197
Маслен сладкиш с круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Такава вкусотия заслужава да бъде опитана от много, много почитатели на сладките изкушения"

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 100 г
  • круши - 3 бр.
  • шоколадови капки - 30 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите обелете и нарежете на лентички или тънки филийки. Смесете бялата и кафявата захар заедно с маслото. Разбийте с миксер до пухкавост.

Едно по едно чукнете яйцата, като се уверите, че всяко се разбива напълно преди да добавите следващото.

Сухите съставки пресейте (брашно, бакпулвер, ванилия) и прибавете бавно към яйчената смес. Разбъркайте с бъркалка или лъжица. Добавете и прясното мляко и разбъркайте отново.

Пригответе си тава с хартия за печене, в която да изпечете масления сладкиш. Изсипете сместа, ще се сгъсти по време на печенето.

Подредете крушите и поръсете с шоколадовите капки. Печете сладкиша с круши за 50 мин. на 170 градуса.

Готовия плодов сладкиш оставете да изстине за десет минути, махнете от формата и обърнете в поднос.

Масленият сладкиш с круши е готов да впечатли всичките ви гости!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: