Начин на приготвяне
Крушите обелете и нарежете на лентички или тънки филийки. Смесете бялата и кафявата захар заедно с маслото. Разбийте с миксер до пухкавост.
Едно по едно чукнете яйцата, като се уверите, че всяко се разбива напълно преди да добавите следващото.
Сухите съставки пресейте (брашно, бакпулвер, ванилия) и прибавете бавно към яйчената смес. Разбъркайте с бъркалка или лъжица. Добавете и прясното мляко и разбъркайте отново.
Пригответе си тава с хартия за печене, в която да изпечете масления сладкиш. Изсипете сместа, ще се сгъсти по време на печенето.
Подредете крушите и поръсете с шоколадовите капки. Печете сладкиша с круши за 50 мин. на 170 градуса.
Готовия плодов сладкиш оставете да изстине за десет минути, махнете от формата и обърнете в поднос.
Масленият сладкиш с круши е готов да впечатли всичките ви гости!