Начин на приготвяне
Пригответе масленото тесто. Нарежете на кубчето маслото и го смесете с брашното до получаване на хубави маслени трохи.
Оформете кладенче в средата и добавете захарта, двете яйца и смлените орехи. Трябва да месите бързо, защото не бива да се разтопява маслтоо.
Увийте готовото тесто във фолио и го оставете за половин час в хладилника.
Междувременно натрошете бисквитите на парченца и ги прехвърлете в купа. Добавете захарта и смлените орехи, разбъркайте.
Нарежете обелените круши на кубчета с големина около 1 см, прибавете ги към бисквитената смес.
Отделете 1/3 от масленото тесто.
Пригответе форма за пай с диаметър 28 см и разстелете останалото тесто по дъното и стените й.
Върху основата сипете плънката и заравнете хубаво.
От отделеното тесто изрежете ивички, които се оформят на плетеница върху пая.
Намажете плодовия пай с разбития жълтък и го поръсете с кафява захар.
Загрейте фурната и изпечете пая до апетитен загар.
Страхотният маслен пай с круши и бисквити е готов.