Начин на приготвяне
За приготвянето на масления сладкиш ще ви трябва тава с диаметър 26 см.
Най-напред карамелизирайте захарта за пълнежа. Махнете от котлона и сипете сметаната. Върнете пак на котлона да се разтопи карамела. После оставете соса за масления пай да изстине.
Пригответе тестото, смесвайки продуктите за него. Маслото нарежете на кубчета. Стрийте го със сухите съставки да стане на трохи. Увийте тестото с фолио и оставете в хладилник за половин час.
Крушите обелете и нарежете, добавете соса и брашното и разбъркайте. Извадете и разточете тестото с диаметър 30 см върху хартия за печене.
Поставете блата на сладкиша с круши в тава с хартията, изрязвайки излишното тесто. Направете няколко убождания на дъното с вилица и печете 10 мин. на 180 градуса.
После извадете, сипете плънката, посипете натрошените бисквити отгоре. Печете разкошния пай още 45 минути на 160 градуса.
Получава се неустоим пай с круши и бисквитени трохи.