Начин на приготвяне
Първо пригответе тестото. За целта разбийте хубаво маслото със захарта. Добавете жълтъците и цялото яйце и продължавайте разбиването.
Сипете бакпулвера с брашното и постепенно замесете меко тесто. Покрийте и го приберете в хладилника за поне 20 минути.
Разточете охладеното тесто на кора с диаметър, отговарящ на формата, която ще използвате.
Оформете основата на пая, като изтеглите и борд.
Надупчете с вилица.
Нарежете крушите на филийки и ги наредете на тънък слой.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете пая за 15-тина минути.
Междувременно разбийте хубаво белтъците със захарта.
Шприцовайте белтъчния меренг върху плодовия пай и върнете във фурната. Печете на 150 градуса до появата на лек загар.
Паят с круши и белтъчен крем е готов.