Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с круши и белтъчен крем

Пай с круши и белтъчен крем

Пай с круши и белтъчен крем
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Невероятен плодов пай, с който ще зарадвате цялото семейство"

Необходими продукти

  • За тестото
  • жълтъци - 2 броя
  • масло - 100 грама
  • яйца - 1 брой
  • захар - 100 грама
  • брашно - 250 грама
  • бакпулвер - 2 ч.лъжици
  • За плънката
  • белтъци - 2 броя
  • круши - 2 меки
  • захар - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе тестото. За целта разбийте хубаво маслото със захарта. Добавете жълтъците и цялото яйце и продължавайте разбиването.

Сипете бакпулвера с брашното и постепенно замесете меко тесто. Покрийте и го приберете в хладилника за поне 20 минути.

Разточете охладеното тесто на кора с диаметър, отговарящ на формата, която ще използвате.

Оформете основата на пая, като изтеглите и борд.

Надупчете с вилица.

Нарежете крушите на филийки и ги наредете на тънък слой.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете пая за 15-тина минути.

Междувременно разбийте хубаво белтъците със захарта.

Шприцовайте белтъчния меренг върху плодовия пай и върнете във фурната. Печете на 150 градуса до появата на лек загар.

Паят с круши и белтъчен крем е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: