Круши с крем

IlariaIlaria
Новак
59762531
Круши с крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • круши - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 60 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • ванилия - 2 пакетчета на прах
  • брашно - 65 г
  • мая - 1 ч.л.
  • кардамон - 2 - 3 шушулки
  • маково семе - 1 - 2 ч.л.
  • за щрусела
  • брашно - 50 г
  • масло - 50 г
  • бадеми - 50 г
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се почистват от сърцевината и дръжките и се нарязват на много тънки филийки. В отделен съд яйцата се разбиват със захарта на гъста пяна.

След това се добавя прясното мляко и ванилията. Брашното се смесва с маята и се добавя към яйчената смес. Продуктите се разбъркват до получаването на еднородна смес.

Зрънцата на кардамона и маковото семе се стриват на прах в хаванче и се добавят към тестената смес. Тестото се исзипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка, а отгоре се подреждат резените круши.

Бадемите се смилат на фин прах заедно с половината от захарта. Постепенно се добавят и брашното, маслото. Последно се добавя остатъка от захарта. Продуктите отново се смилат, след което се прибират в хладилник, за да стегнат.

Охладения щрусел се натрошава и се разпределя върху наредените круши. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: