Начин на приготвяне
Обелете крушите и ги нарежете на дълги резени. Разтопете маслото и запържете в него крушите. След това налейте балсамовия оцет и щом леко се изпари, прибавете захарта.
Когато течността се редуцира, извадете пошираните круши и ги оставете настрана, за да се охлаедят.
Разбийте захарта и яйцата с миксер до получаване на пухкава смес. Прибавете разтопеното масло, брашното с бакпулвера и портокаловата кора. Разбъркайте внимателно с помощта на силиконова бъркалка.
Сипете тестото във форма с диаметър 26 см, в която сте сложили хартия за печене.
Отгоре подредете крушите във форма на ветрило. Поръсете кекса с кедровите ядки и го запечете в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Междувременно си направете крема за сладкиша. Смесете захарта с маскарпонето и сока от портокал. Бъркайте с помощта на миксер до сгъстяване на сместа.
Разрежете готовия кекс на две части. Намажете с крема и го слепете.
Пухкавият кекс с бял крем и круши е готов.