Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Ягодов мус с белтъчен крем

Ягодов мус с белтъчен крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ягодов мус с белтъчен крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ето един свеж и много лек десерт, който ще ви накара да мечтаете за лято и море"

Необходими продукти

  • белтъци - 2 броя
  • ягоди - 180 грама свежи
  • шоколадови пурички - или вафлени (за поднасяне)
  • лимонов сок - 2 капки пресен
  • пудра захар - 6 - 8 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ягодите, измийте ги добре и ги замразете.

В подсушена купа сипете белтъците и добавете към тях лимоновия сок и щипката сок. С миксер разбийте до получаване на хубав белтъчен сняг.

На части добавете пудрата захар, като не спирате да разбивате. Количеството захар е по ваша преценка - зависи от сладостта на ягодките.

Получава се хубав белтъчен сняг - гъст и плътен.

Смелете замразените ягоди и ги добавете към меренга, като разбърквате много плавно и леко.

Сипете муса в подходящи чашки и го за замразете във фризера за 30-тина минути.

Кремът не бива да се замразява изцяло, а да се втвърди леко.

Получава се много свеж десерт, който може да поднесете с шоколадови пурички или каквото обичате.

Ягодовият мус с белтъчен крем е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: