Начин на приготвяне
Почистете ягодите, измийте ги добре и ги замразете.
В подсушена купа сипете белтъците и добавете към тях лимоновия сок и щипката сок. С миксер разбийте до получаване на хубав белтъчен сняг.
На части добавете пудрата захар, като не спирате да разбивате. Количеството захар е по ваша преценка - зависи от сладостта на ягодките.
Получава се хубав белтъчен сняг - гъст и плътен.
Смелете замразените ягоди и ги добавете към меренга, като разбърквате много плавно и леко.
Сипете муса в подходящи чашки и го за замразете във фризера за 30-тина минути.
Кремът не бива да се замразява изцяло, а да се втвърди леко.
Получава се много свеж десерт, който може да поднесете с шоколадови пурички или каквото обичате.
Ягодовият мус с белтъчен крем е готов.