Начин на приготвяне
Маслото се смесва с маслото така, че да се образуват трохи. Добавя се пудрата захар, ванилията и солта. Добавя се жълтъкът и сместа се слага в тавичка, като се притиска към дъното и се оформят и стенички.
Пече се 20 минути на 190 градуса. Прасковите се попарват с вряла вода и ципата се обелва.
Плодовете се нарязват на резенчета с дебелина около половин сантиметър. Слагат се в плоска чиния и се поръсват с половината от захарта. Оставят се за 10 минути.
Сметаната се разбива с яйцето и захарта. Сиренето бри се нарязва на малки кубчета и половината се добавя към сметановата смес. Прасковите се слагат върху изпеченото тесто и се заливат със сметановата смес.
Пече се 20 минути на 180 градуса. Останалото сирене бри се разпределя по повърхността на сладкиша и се връща във фурната за десетина минути. Охлажда се в тавата и се сервира студен.
Коментари