Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Лесен сладкиш с праскови

Лесен сладкиш с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Лесен сладкиш с праскови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Сигурни сме, че плодовите сладкиши са измислени в Рая като награда за нещо, което сме направили както трябва"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • праскови - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват до получаването на хомогенна маса. Прибавят се жълтъците, един по един. Когато жълтъците се усвоят напълно се прибавят и половината брашно.

Другата половина брашно се омесва с белтъците, предварителна разбити на сняг, след което всички продукти се смесват и разбъркват.

Готовото тесто се изсипва в предварително намазнена форма за печене. Отгоре се подреждат прасковите, нарязани на половинки и обезкостени.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до получаването на златиста коричка (около 35 - 40 минути).

След охлаждане се поръсва с пудра захар и нарязва на парчета.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: