Лесен сладкиш с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Лесен сладкиш с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Организираме проучване - колко парчета ябълков сладкиш може да изядете? а само едно б нито едно, защото съм на диета в всичките Всички, които са посочили отговор б, могат да изпратят ябълковия сладкиш на адреса на редакцията"

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • ябълки - 600 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 3 бр. големи
  • олио - 180 мл
  • захар - 200 г
  • канела - 4 г
  • орехови ядки - 120 г
  • мазнина - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на кремообразна смес.

При постоянно бъркане прибавете олиото, брашното /предварително пресято с бакпулвера/, счуканите орехи, канелата и настърганите на едро ренде ябълки.

Разбъркайте добре сместа и я изсипете в намазнена тава. Сладкишът се пече в умерена фурна.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Алина Русская
Алина Русская
умерената фурна е препъни камъка..умерене, умерене...колко да е умерена, бе авторе?120?, 150? нагоре...надолу...?
06.03.2014 18:29
7