Начин на приготвяне
Плодовете нарежете на филии без да ги белите. Поръсете със сок от лимон, за да предотвратят потъмняване.
Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие и посипете захарта със солта. Когато захарта се разтопи, добавете плодове на един пласт. Трябва да се карамелизират от всички страни.
Включете фурната на 180 градуса да загрява.
Разбийте пудрата захар с маслото. Добавете едно след друго яйцата. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към тях. Разбийте с миксер или на ръка.
Сипете сместа за ябълковия сладкиш в тава 24 см, застлана с хартия. Отгоре наредете плодовете. Посипете с карамела.
Печете плодовия сладкиш за 20 минути или до готовност.
Сладкишът с карамелизирани ябълки и круши е готов.