Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Сладкиш с карамелизирани ябълки и круши

Сладкиш с карамелизирани ябълки и круши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Сладкиш с карамелизирани ябълки и круши
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Толкова е подходящ за есенния сезон този плодов сладкиш с ябълки и круши"

Необходими продукти

  • тесто
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • пудра захар - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 100 г
  • още
  • краве масло - 35 г
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 100 г кристална
  • круши - 1 бр.
  • сол - щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • лимони - сок от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете нарежете на филии без да ги белите. Поръсете със сок от лимон, за да предотвратят потъмняване.

Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие и посипете захарта със солта. Когато захарта се разтопи, добавете плодове на един пласт. Трябва да се карамелизират от всички страни.

Включете фурната на 180 градуса да загрява.

Разбийте пудрата захар с маслото. Добавете едно след друго яйцата. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към тях. Разбийте с миксер или на ръка.

Сипете сместа за ябълковия сладкиш в тава 24 см, застлана с хартия. Отгоре наредете плодовете. Посипете с карамела.

Печете плодовия сладкиш за 20 минути или до готовност.

Сладкишът с карамелизирани ябълки и круши е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: