Начин на приготвяне
Смлените бисквити се смесват с меда и размекнатото краве масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се оставя в хладилника.
Подготовка на крушите: Крушите се обелват и се нарязват на тънки резенчета. Захарта се карамелизира с водата, добавя се кравето масло. Щом то се разтвори, в карамела се пускат и крушите.
Сместа се бърка на бавен огън и след 2-3 минути се отдръпва от котлона и се полива с рома. Сместа се оставя настрани като се отделят 3/4 от нея.
Подготовка на крема: Желатинът се накисва в рома и се разтапя на водна баня. Разбитото сирене се смесва със захарта, течността от крушите, половината от плодовете и заквасената сметана.
Прясното мляко се загрява с ванилията, добавя се желатинът и получената смес се изсипва при сиренето. Прибавя се и портокаловата кора, посипана със захар.
Всички продукти се разбъркват много добре и с полученият крем се покрива блатът. Сладкишът се поставя в хладилника.
Щом кремът се стегне, отгоре се нареждат останалите карамелизирани круши, които се заливат с останалата течност. Накрая се украсява с листа от мента и кейкът се връща обратно на студено.