Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с карамелизирани круши

Чийзкейк с карамелизирани круши

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Чийзкейк с карамелизирани круши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
53 мин.
Порции
5
"Изисканите десерти винаги ще са на мода, винаги ще са актуални и винаги ще са желани"

Необходими продукти

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 100 г
  • масло - 60 г краве
  • мед - 2 с.л.
  • ЗА КРУШИТЕ
  • круши - 3 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 30 г краве
  • ром - 3 с.л.
  • ЗА КРЕМА
  • сирене - 250 г Маскарпоне
  • сметана - 250 г заквасена
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 250 мл течна + 3 с.л. захар
  • портокалова кора - 1 с.л. настъргана
  • желатин - 1 бр.
  • ром - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • мента - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити се смесват с меда и размекнатото краве масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се оставя в хладилника.

Подготовка на крушите: Крушите се обелват и се нарязват на тънки резенчета. Захарта се карамелизира с водата, добавя се кравето масло. Щом то се разтвори, в карамела се пускат и крушите.

Сместа се бърка на бавен огън и след 2-3 минути се отдръпва от котлона и се полива с рома. Сместа се оставя настрани като се отделят 3/4 от нея.

Подготовка на крема: Желатинът се накисва в рома и се разтапя на водна баня. Разбитото сирене се смесва със захарта, течността от крушите, половината от плодовете и заквасената сметана.

Прясното мляко се загрява с ванилията, добавя се желатинът и получената смес се изсипва при сиренето. Прибавя се и портокаловата кора, посипана със захар.

Всички продукти се разбъркват много добре и с полученият крем се покрива блатът. Сладкишът се поставя в хладилника.

Щом кремът се стегне, отгоре се нареждат останалите карамелизирани круши, които се заливат с останалата течност. Накрая се украсява с листа от мента и кейкът се връща обратно на студено.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: