Начин на приготвяне
Прасковите се отцеждат.
Маслото се разбива добре със захарта и солта. Постепенно се смесват с яйцата.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Прибавя се към маслената смес и внимателно се разбърква. Прибавя се начупеният шоколад.
Фурната се нагрява до 175 С.
Форми за бриош или мъфини се намасляват и се поръсват с брашно. Пълнят се на 2/3. Отгоре се поставя половинка праскова с разрязаната страна надолу и леко се притиска. Отгоре се заливат с малко тесто.
Пече се около 15 - 20 минути.
Кексчетата се изваждат и се охлаждат за 5 минути, след което се прехвърлят върху скара. Охлаждат се напълно и се поръсват с пудра захар.
Коментари