Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта. Добавете омекналото масло, яйцето и захарта.
Започнете да мачкате с ръце, за да получите маслени трохи.
Обелете и нарежете на малки парчета крушите. Залейте ги с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
В тиган сипете захарта с марсалата, разтопете на умерен огън. Добавете крушите и когато сместа кипне, варете около 5 минути. Свалете от котлона и охладете.
Намокрете и изцедете хартия за печене и я застелете в тава за печене (22-26 см). Сипете половината от маслените трохи и заравнете хубаво основата.
Отгоре сипете сместа с крушите и покрийте със слой маслени трохи.
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете плодовия сладкиш до готовност - около 35 минути.
Оставете да се охлади леко и извадете от формата. Поръсете с пудра захар и поднесете.
Плодовият маслен сладкиш с круши е готов.