Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани ребърца с картофи и червено вино на фурна

Мариновани ребърца с картофи и червено вино на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
2659433k460
Мариновани ребърца с картофи и червено вино на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
10/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Крехки ребърца и вкусни картофки - една любима комбинация"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 700 грама
  • червено вино - 100 мл
  • босилек - 1/2 с.л.
  • масло - 100 грама
  • картофи - 1 кг
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета ребрата и ги овкусете със солта.

Направете гъста паста от черния и червения пипер, ригана, босилека и сока от един лимон. Разбъркайте и намажете ребрата, като използвате четка.

Приберете ребрата в хладилник и оставете да се мариноват за поне два часа.

Прехвърлете маринованите ребра в тава за печене. Сипете червеното вино и покрийте с фолио.

Загрейте фурната на 220 градуса и печете свинското около 20 минути. Намалете на 170 градуса и печете още половин час.

Междувременно обелете и нарежете на по-едро картофите. Овкусете ги с подправките - сол, риган, черен пипер и босилек. Прибавете ги по време на печенето, а върху тях нарежете маслото.

Отново сложете фолиото и изпечете до готовност на картофите и ребрата. Накрая махнете фолиото, за да се получи апетитен загар.

Маринованите ребърца с картофи и червено вино на фурна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: