Начин на приготвяне
Накиснете боба от предишната вечер в тенджера със студена вода.
На сутринта излейте водата и я сменете с чиста. Сипете 1/2 ч.л. сода и сложете боба да се вари 15-тина минути от момента на завирането.
След това отново сменете водата с нова. Добавете малко олио и оставете боба да се вари.
Прибавете наситнените зелен лук, чушка, морков и чесновите скилидки - цели.
Гответе боба до готовност. Малко преди да е напълно сварен, овкусете с целината, мащерката, листата калоферче, солта и джоджена.
Нарежете на тънки колеца наденицата и я пуснете в боба.
Загрейте олиото в тигана и запържете брашното. Добавете червения пипер и веднага след него и доматите.
Разбъркайте запръжката за боба и я прибавете в боб чорбата.
След 5 минути свалете от огъня и поднесете с люта чушка и хубав хляб.
Вкусната боб чорба с наденица е готова.