Начин на приготвяне
Разстиламе кори и с четка мажем първата кора с масло, поръсваме с орехи и навиваме.
Навиването става с тънка точилка на руло около нея.
Мажем втора кора отново с масло и навиваме върху първата.
За да се получи навиването като хармоника, събираме с помощта на ръцете, като плъзгаме рулото към средата на точилката.
Издърпваме събраното руло и го поставяме в приготвена тавичка.
Така правим всички кори.
Готовата тавичката поставяме във фурната и печем на 200 °C.
Аз пекох повечко защото обичаме по препечена да е самата баклава.
Приготвяме си сиропа, като поставяме водата, захарта, лимоновата кора на котлона и оставяме да заври.
Той трябва да ври 10 минути, след което заливаме охладената турска баклава със сиропа и оставяме за 12 часа, за да попие целият сироп.
След изтичане на времето баклава с одрински кори е готова за консумиране.