Американска шоколадова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
19/06/2010
"Едно не може да им се отрече на американците - бива ги в износа на демокрация за трети страни и приготвянето на изключително вкусни сладкиши и торти"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо70 178
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавят се содата и какаото и се разбърква.

Изсипете млякото в купа и прибавете лимоновия сок, след което оставете малко да престои.

Разбийте маслото с половината захар. Постепенно, едно по едно добавяйте яйцата и добавете останалата захар.

Започнете да прибавяте млечната смес и по 2 с.л. от брашното.

Полученото тесто се разделя на 2 части се изсипва в две форми за торта, предварително намазани с маргарин и постлани с фолио за печене.

След като изпечете блатовете, ги оставете да изстинат.

Шоколадът се разтапя на водна баня, прибавят се захарта и сметаната.

Всеки блат се разрязва на две отделни части, които се слепват с шоколадовата глазура.

Най-отгоре намажете с една част от нея цялата торта.

Рейтинг

5 18
4 11
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ани
Ани
25.08.2014 17:41
Като гледам снимката ама блат връз блат:))))Няма да се научите да качвате снимка на това което предлагате
5
0
Гери Караиванова
мм ще я пробвам
0
2
Дими
Дими
31.08.2013 16:28
Страхотна е тортата! От известно време си ми стана специалитет и си я правя редовно! Не е вярно, че блатовете стават жилави - напротив, стават пухкави, но наистина тънки и аз не ги режа на две, а просто за да ми станат повече блатове, ги изсипвам в 3-4 по-малки тавички и така става по-малка, но по-висока.
Препоръчвам тази любима моя торта!
1
0