Ezine.bg»Рецепти»Риба»Солено руло»Рибно руло със сос

Рибно руло със сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Рибно руло със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 800 г рибно филе
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • магданоз - ½ връзка
  • кисели краставички - 3 бр.
  • гъби - 50 г
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 100 мл
  • кашкавал - 40 г
  • галета - 25 г
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • домати - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се смила и се добавят сол, черен пипер, накиснатият в млякото и изцеден хляб, 1 яйце, половината от предварително сварените и нарязани на кубчета моркови и целина, гъбите, киселите краставички и 1 сварено яйце.

Всичко се разбърква добре и се оформя като руло. Слага се в намазана с мазнина тава, намазва се с разбито яйце и се поръсва с галета и настърган кашкавал. Запича се в умерена фурна.

Приготвя се сос от нарязания лук, настърганите домати и останалата част от морковите и целината, пасира се и с него се залива готовото руло преди сервиране. Сервира се, поръсено с нарязан магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: