Начин на приготвяне
Измийте рибното филе, нарежете го на парчета, посолете ги и ги оставете на студено за 1-2 часа.
След това ги оваляйте в галета и ги изпържете от двете страни в 4 с.л. сгорещено олио до полуготовност.
Загрейте останалото олио, запържете в него ситно нарязаните лук, моркови и магданозени корени и сипете изцеденото от сока и накълцано на ивици кисело зеле.
Прибавете 2-3 с.л. вода, покрийте съда с капак и задушете всичко на тих огън, докато зелето омекне.
В намаслена тавичка изсипете половината от задушеното зеле, наредете отгоре парчетата риба и ги покрийте с останалото зеле.
Напръскайте ястието с разтопеното масло и го запечете за 30 мин. в загрята умерена фурна.