Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба от мерлуза с картофи

Рибена чорба от мерлуза с картофи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Рибена чорба от мерлуза с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • мерлуза - 400 г филе
  • моркови - 2 бр.
  • корени - 100 г за супа
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 2 бр. от консерва
  • масло - 50 г
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и нарязва на парченца. Отделно в тенджера се задушават с част от мазнината и малко вода лукът, настърганите моркови и корените.

Залива се с 5 ч. ч. вряла вода и се оставя да поври на тих огън. След това се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи, доматите се пасират, добавя се и рибното филе.

В готовата супа се сипва останалото масло и солта. Поднася се, поръсена със ситно нарязан магданоз. Отделно се сервира лимон на резенчета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: