ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Пълнени яйца в доматен сос

Пълнени яйца в доматен сос

НалиНали
Копирайтър
1044892551201
Пълнени яйца в доматен сос
Снимка: Нали
30/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Тази рецепта е от любимата ни селска кухня - простички, икономични, но много вкусни селски ястия"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • магданоз - една щипка
  • сол - щипка
  • За соса
  • домати - 400 мл консерва
  • лук - 1 глава
  • сол - щипка
  • олио - 2с.л
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за тези поширани яйца ви трябва плик за печене - 2 бр.

Това е една различна рецепта на яйца с домати.

Взимаме една чаша, вътре слагаме стреч и чукваме едно яйце посоляваме, добавям още нарязани на ситно магданоз, зелена и червена чушка.

Правим го това и с второто яйце и завързваме плика за печене и яйцата ги пускаме във вряща вода, да се сварят.

В един тиган загряваме олиото и добавяме наситнения лук, задушаваме леко лука и сипваме една консерва домати, може и пресни обелени домати да използвате.

След като се сгъсти доматеният сок, отваряме плика за печене лекичко, без да нарушаваме структурата на яйцето, и го добавяме отгоре на доматения сос.

Поръсваме с магданоз пълнените яйца в доматен сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: