Начин на приготвяне
За рецептата за тези поширани яйца ви трябва плик за печене - 2 бр.
Това е една различна рецепта на яйца с домати.
Взимаме една чаша, вътре слагаме стреч и чукваме едно яйце посоляваме, добавям още нарязани на ситно магданоз, зелена и червена чушка.
Правим го това и с второто яйце и завързваме плика за печене и яйцата ги пускаме във вряща вода, да се сварят.
В един тиган загряваме олиото и добавяме наситнения лук, задушаваме леко лука и сипваме една консерва домати, може и пресни обелени домати да използвате.
След като се сгъсти доматеният сок, отваряме плика за печене лекичко, без да нарушаваме структурата на яйцето, и го добавяме отгоре на доматения сос.
Поръсваме с магданоз пълнените яйца в доматен сос.