Баница тип пай

Баница тип пай
Снимка: Веселина Константинова
4 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Баница или пай - ще си хапнем каквото и да е"

Необходими продукти

  • лук - 2 стръка зелен
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сметана - 200 мл готварска
  • спанак - 300 г
  • кори за баница - 5 бр.
  • чесън - 1 стрък зелен
  • гъби - 5 - 6 бр. печурки
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - сух
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете чесъна и лука на дребно. Задушете ги в половината масло. Добавете нарязаните гъби, после и спанака. Посолете.

Свалете от котлона, щом спанакът омекне. Разтопете другото масло и намажете формата за печене.

Сложете кора, вдигнете краищата, поръсете с масло. Направете същото с останалите кори.

Сипете плънката за соления пай в средата, поръсете сирене.

В купа смесете прясното мляко, яйцата и сметаната. Полейте зеленчуковия пай и изпечете на 180 градуса.

Малко преди края поръсете кашкавал и допечете, докато се разтопи.

Поднесете баницата тип пай, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: