Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Мързелив солен пай с кори за баница

Мързелив солен пай с кори за баница

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Мързелив солен пай с кори за баница
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • лук - 3 глави
  • яйца - 3 броя
  • кори за баница - 8 броя
  • брашно - 70 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солените пайове на фурна са винаги добра идея, но ако нямате време да месите блат, то изпробвайте тази рецепта за пай с кори за баница.

Сиренето намачкайте и прибавете към него яйцата. Разбъркайте добре. Изсипете прясното мляко и брашното и отново разбъркайте. Прибавете и подправките и отново разбъркайте всичко.

Кашкавалът настържете и оставете настрани.

Лукът се почиства, измива и нарязва. В малко мазнина го запържете. Отцедете от мазнината и оставете настрани.

Вземете дълбока тава. Намажете дъното с мазнина. Вземете 2 кори и покрийте дъното на тавата, както и стените. Намажете корите с мазнина и сложете следващите 2 кори. Намажете и тях с мазнина и поставете отново, така че да покрият дъното.

Ако първите две кори не са покрили добре стените на тавата, то тогава следващите завъртете и поставете, така че да покрият другата част от стените. С останалите 4 кори повторете същото, като не забравяте между тях да намазвате с малко мазнина.

Когато сте приключили с корите, подредете запържения лук. Посолете с малко сол и поръсете с настъргания кашкавал. След това разбъркайте отново сместа с млякото, сиренето и яйцата. Разпределете я равномерно върху кашкавала в тавата със соления пай.

Сложете мързеливия пай да се пече на 180-200 градуса за 35 минутки.

Печете пая със сирене и кашкавал до златисто.

Когато Мързелив солен пай с кори за баница е готов, изчакайте да се охлади и след това го сервирайте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: