Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с портокаловия сок и захарта. Прибавете портокаловата кора, олиото и брашното, в което сте сипали бакпулвера. Разбъркайте и прехвърлете полученото тесто в тава с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност.
Извадете го и го прехвърлете върху нова хартия за печене. Охладете леко и разрежете блата на две.
Сместе водата със сладкото от портокали.
Сложете единия блат в тава и го намажете със сиропа.
Пригответе първия крем и сипете върху блата. Покрийте с втория блат, като отново го сиропирате добре.
Пригответе тирамисуто, като следвате указанията на опаковката. Сипете го върху втория блат, като намазвате и отстрани.
С вилица направете шарка и поръсете тортата с портокалови кори от сладкото.
Завършете със захарни перли и кокосови стърготини. Приберете тортата в хладилник за няколко часа.
Сиропираната торта с два крема е много сполучлива.