Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирана торта с два крема

Сиропирана торта с два крема

Сиропирана торта с два крема
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • брашно - 3/4 ч.ч. (от 200 г)
  • яйца - 5 броя
  • захар - 200 грама
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • сироп
  • сладко от портокали - 3 с.л.
  • вода - 50 мл
  • първи крем
  • сладко от портокали - 3 - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 100 грама
  • втори крем
  • тирамису - 1 пакет (60 г)
  • за поръсване
  • портокалови кори - от сладкото
  • кокосови стърготини
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с портокаловия сок и захарта. Прибавете портокаловата кора, олиото и брашното, в което сте сипали бакпулвера. Разбъркайте и прехвърлете полученото тесто в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност.

Извадете го и го прехвърлете върху нова хартия за печене. Охладете леко и разрежете блата на две.

Сместе водата със сладкото от портокали.

Сложете единия блат в тава и го намажете със сиропа.

Пригответе първия крем и сипете върху блата. Покрийте с втория блат, като отново го сиропирате добре.

Пригответе тирамисуто, като следвате указанията на опаковката. Сипете го върху втория блат, като намазвате и отстрани.

С вилица направете шарка и поръсете тортата с портокалови кори от сладкото.

Завършете със захарни перли и кокосови стърготини. Приберете тортата в хладилник за няколко часа.

Сиропираната торта с два крема е много сполучлива.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: