Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Кюстендилска чорба със свинско

Кюстендилска чорба със свинско

IvankaIvanka
Новак
8452
Кюстендилска чорба със свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"А такава кюстендилска чорбичка дали сте пробвали?"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г (нетлъсто)
  • мас - 1 с.л.
  • лук - 1 гл.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме нарязаното на парчета свинско месо в подсолена вода.

Нарязваме на дребно лукa и го задушаваме в свинската мас, заедно с брашното и малко вода. Прибавяме го към вареното.

След 15 минути сваляме чорбата от огъня и я застройваме с разбитите яйца в киселото мляко. Чорбата се сервира топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: