Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Чорба със свинско и зелев сок

Чорба със свинско и зелев сок

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Чорба със свинско и зелев сок
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вкусна чорбичка със свинско и зелев сок - класика, която обожаваме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • домати - 5 с.л. настърган
  • зелев сок - 1 и 1/2 л
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо е добре да е шарено (с малко сланинка по него). Нарязва се на кубчета и се слага в тенджера с около литър и половина вода в нея. Щом заври, с лъжица се маха образувалата се пяна.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се слагат при месото. Щом омекнат, към тях се прибавя измитият ориз. Щом се свари оризът, се прибавят доматите, а малко след това литър и половина зелев сок.

Чорбата се оставя да ври на средна температура още около десетина минути. Малко преди готовност се прибавя чубрицата, а след като се махне от котлона и смленият черен пипер.

На леко поизстиналата чорба се прави застройка с разбито яйце и кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами то човек,трябва да умее и да чете.
15.12.2023 16:39
Анонимен
Анонимен
Къде и кога се слага зелевия сок?
15.03.2022 20:23
1