Начин на приготвяне
Сложете свинските опашки в тенджера, залейте ги с вода и прибавете вътре разполовената глава лук, две лъжици олио, черен пипер, малко сол, дафиновите листа и стръковете магданоз.
Сварете до готовност опашките.
Прецедете бульона от варенето. Нарежете леко охладените опашки.
Върнете бульона в тенджерата и ако е необходимо, долейте още вода.
Разбийте жълтъците заедно с киселото мляко, брашното и малко сол. Сипете към тази кашица прясното мляко.
Сипете получената млечна смес в супата и разбъркайте. Прибавете вътре опашките и варете свинската супа около 20-тин минути.
Накрая загрейте масло и когато започне да се запържва го свалете от огъня. Прибавете в него червения пипер, разбъркайте и сипете в чорбата.
Поднесете супата топла, като я поръсите с наситнен магданоз. Към нея може да добавите купичка със счукан чесън в оцет.
Свинските Опашки Чорба е много вкусна.