Свински Опашки Чорба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Свински Опашки Чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
7
"И вие ли днес ще приготвите тази чорба със свински опашки?"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • свински опашки - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • жълтъци - 3 броя
  • масло - около 50 грама
  • кисело мляко - 6 - 7 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 4 стръка + още за поръсване
  • чесън - и оцет за поднасяне
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските опашки в тенджера, залейте ги с вода и прибавете вътре разполовената глава лук, две лъжици олио, черен пипер, малко сол, дафиновите листа и стръковете магданоз.

Сварете до готовност опашките.

Прецедете бульона от варенето. Нарежете леко охладените опашки.

Върнете бульона в тенджерата и ако е необходимо, долейте още вода.

Разбийте жълтъците заедно с киселото мляко, брашното и малко сол. Сипете към тази кашица прясното мляко.

Сипете получената млечна смес в супата и разбъркайте. Прибавете вътре опашките и варете свинската супа около 20-тин минути.

Накрая загрейте масло и когато започне да се запържва го свалете от огъня. Прибавете в него червения пипер, разбъркайте и сипете в чорбата.

Поднесете супата топла, като я поръсите с наситнен магданоз. Към нея може да добавите купичка със счукан чесън в оцет.

Свинските Опашки Чорба е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: