Гулаш чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Гулаш чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г бут или плешка
  • лук - 150 г
  • моркови - 100 г
  • картофи - 150 г
  • чушки - 1 - 2 бр. червени
  • домати - 50 г консервирани
  • гъби - 250 г
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 30 мл
  • кимион -
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото от свинска плешка на кубчета, залейте го с 1.5 л студена вода и го кипнете. Варете на умерен огън, като периодично обирате образувалата се пяна.

Щом бульонът се избистри, добавете нарязаните на едро лук, моркови, гъби, целина и чушки. Варете до омекване на зеленчуците и чак тогава добавете картофите, ситно нарязания чесън и подправките (без червения пипер).

Оставете свинската супа да къкри още 15 минути на тих огън. Добавете консервираните домати и варете още 10 минути.

Загрейте олиото в отделен съд, запържете за кратко червения пипер и залейте с него готовата гулаш чорба. Поднесете обилно поръсена със ситно нарязан магданоз готовия гулаш.

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Готвач
Готвач
В продуктите липсва червения пипер
25.09.2013 21:47