Сегетски гулаш

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Сегетски гулаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • мас - 50 г
  • лук - 1 глава
  • кисело зеле - 1 кг
  • сметана - кисела 200 г
  • брашно - 30 г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме ситно нарязания лук в половината от маста до пожълтяване, прибавяме нарязаното на кубчета месо, изпържваме, поръсваме червен пипер, наливаме вода и задушаваме почти до омекване.

Отделно задушаваме в другата половина мас киселото зеле с малко зелев сок.

Прибавяме почти омекналото зеле към месото, поръсваме брашното, разбъркваме със сметана, посоляваме и задушаваме до омекване нашия гулаш.

Поднасяме готовия сегетски гулаш.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: