Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Класически унгарски гулаш

Класически унгарски гулаш

Класически унгарски гулаш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко - 300 г
  • лук - 2 бр.
  • целина - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - по половин червена, жълта, зелена
  • вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион
  • патешка мас - 3 с.л
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този унгарски гулаш измийте месото и го сложете в купа. Добавете 1 с.л. брашно и го оваляйте добре.

Нарежете лука на едро. Сложете го в тенджера под налягане с патешката мас и го запържете до златисто.

Добавете месото и пържете, докато промени цвета си. Сложете морковите, картофите, чушките и целината, нарязани на едро.

Запържете за кратко и добавете червения пипер и доматената паста.

След няколко минути добавете виното.

Изчакайте да изври алкохолът и налейте вода, колкото да покрие.

Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането. Засичайте 30 мин варене.

Изключете, оставете да се охлади и сервирайте класическия унгарски гулаш в подходяща чиния с лъжица заквасена сметана.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: