Начин на приготвяне
За този унгарски гулаш измийте месото и го сложете в купа. Добавете 1 с.л. брашно и го оваляйте добре.
Нарежете лука на едро. Сложете го в тенджера под налягане с патешката мас и го запържете до златисто.
Добавете месото и пържете, докато промени цвета си. Сложете морковите, картофите, чушките и целината, нарязани на едро.
Запържете за кратко и добавете червения пипер и доматената паста.
След няколко минути добавете виното.
Изчакайте да изври алкохолът и налейте вода, колкото да покрие.
Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането. Засичайте 30 мин варене.
Изключете, оставете да се охлади и сервирайте класическия унгарски гулаш в подходяща чиния с лъжица заквасена сметана.