Ezine.bg»Рецепти»Баница»Кюстендилска баница с праз и сирене

Кюстендилска баница с праз и сирене

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Кюстендилска баница с праз и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Мераклийска баница с праз и сирене, която всеки иска да опита - затова даваме и точната рецепта"

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • праз - 600 г
  • олио - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 250 г натрошено
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се задушава нарязан ситно в мазнината до омекване. Охлажда се и се разбърква с яйцата, сиренето и киселото мляко.

От брашното, содата, малко сол и вода се замесва средно твърдо тесто, което се оставя да престои на студено за 1 час. След това се разстила по дъното и стените на намазнена тава, като се оформя ръбче хубаво по краищата.

Слага се да се запече във фурна. След това се разпределя плънката и се пече още 30 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: