Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Говеждо филе със сос с уиски

Говеждо филе със сос с уиски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Говеждо филе със сос с уиски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако ще готвите говеждо, направете го по тази рецепта. После ще ни благодарите"

Необходими продукти

  • телешко месо - филе 900 гр.
  • олио
  • уиски - 6 с.л.
  • бульон - телешки 150 мл. или вода
  • черен пипер - зелен 2 ч.л. на зърна
  • сметана - 150 мл.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете излишната тлъстина от пържолите и ги нарежете на 4 парчета. Леко намажете тигана с олио и сложете на силен огън. Когато олиото започне да пуши, сложете пържолите в тигана. Пържете по 3 мин. от всяка страна, като от време на време ги повдигате, за да не залепнат.

Излейте уискито върху пържолите и пържете още няколко минути. Извадете ги от тигана, сложете ги в чиния и ги дръжте на топло.

Сложете бульона или водата в тигана, добавете зърната черен пипер и сметаната.

Подправете и задушете за няколко мин, като бъркате непрекъснато.

Добавете към соса соковете, изтекли от пържолите.

Залейте пържолите със получения сос.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: