Говеждо месо в пикантен сос

Говеждо месо в пикантен сос1 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг (гърди, плешка)
  • оцет - 200 г
  • черен пипер - на вкус, зърна
  • карамфил - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр
  • рижика - 300 г гъби
  • кашкавал - 100 г настърган
  • бульон - 100 г
  • сметана - 200 г
  • масло - 120 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставете натритото със сол парче месо, зърната черен пипер, карамфила, дафиновия лист, оцета, разбъркайте и оставете да се маринова около 2 часа.

След това в кипяща вода пуснете месото, добавете оцета с подправките и варете, докато омекне.

За соса запържете ситно нарязания лук, брашното и маслото, налейте сметаната и бульона, изчакайте да кипне и свалете от огъня, добавете нарязаните на дребно гъби рижика и суровите яйца и разбъркайте.

Нарежете говеждото месо, сложете го в тава, посипете с настъргания кашкавал, залейте с приготвения пикантен сос и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25 мин.

Подходяща гарнитура към месото са варени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: