Начин на приготвяне
Измийте и блендирайте доматите. Почистете лютите чушки от дръжките и семенцата. Добавете ги в блендера.
Почистете и нарежете лука на две. Измийте и отделете скилидките чесън, но не ги белете. Поставете в торбичка от марля лука, чесъна, кимиона и черния пипер, завържете.
Сипете в голям съд чушките и доматите. Добавете при тях торбичката и чубрицата. Когато доматеният сос заври, намалете котлона и оставете да къкри.
Когато пикантният сос се сгъсти, овкусете според вкуса си. Махнете марлята.
Пасирайте апетитния сос за месо и го напълнете в бурканчета. Стерилизирайте за десет минути, докато водата заври.
Пикантният сос за печено месо с домати е много апетитен!