Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте половината от зехтина. Прибавете нарязания лук. Пържете го на ниска температура докато омекне. След това прибавете целината и нарязаната червена чушка. Пържете още 5 минути.
Увеличете температурата. Сипете вътре виното, оцета и доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете сместа да се вари за около 5 минути.
Намалете температурата. Покрийте тигана и оставете сосът да къкри около 30 минути или докато зеленчуците омекнат. Смелете соса, за да стане на пюре.
Загрейте останалата част от зехтина в друг тиган. Сложете вътре чесъна, магданоза и лютата чушка. Пържете и едновременно с това разбърквайте, докато чесъна стане златист, но не кафяв на цвят. След това сипете вътре доматеното пюре и сложете да се вари. Опитайте на вкус и ако има нужда посолете.
Прибавете скаридите в тигана и сложете ястието обратно да се вари. Намалете температурата и гответе още 4-6 минути. Свалете ястието от огъня и сервирайте.