Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета напречно на влакната и ги начукайте, така че станат колкото длан.
Сложете зелката да поври около 5 минути, отделете листата, почистете ги от жилите и изберете от тях такива, които са равни на парчетата месо.
Намажете с масло зелевите листа, посолете ги и ги сложете върху месото.
Навийте стегнати рулца от месото и зелето, завържете с конец, оваляйте в брашно и изпържете в много гореща мазнина, докато се зачервят.
Прехвърлете изпържените зрази в йенска тенджера, сипете половината бульон, захлупете и сложете да се задушават във фурната.
Запържете брашното в прецедената мазнина от пърженето на зразите, добавете останалия бульон и сметаната и варете, докато сосът се сгъсти достатъчно.
Разпределете зразите, които сте освободили от конците, на порции и ги залейте със соса.