Начин на приготвяне
Завържете говеждото с конец на интервали от 2-3 см. Поставете го в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината.
Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри, покрито за около 1.5 ч. Открийте го и го оставете за още 30 минути, докато говеждото е крехко. След това трябва за десет минути да се охлади.
Преместете месото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа.
В същият съд загрявате зехтина и добавяте лука, чушките, чесъна и кимиона и разбърквате, докато омекнат. Накрая връщате при тях месото и бульона заедно с доматите и ¼ от ригана.
Супата трябва да заври, след което намалете огъня и я оставете да покъкри 10 минути.
Преди да сервирате поръсете с останалия риган.