Начин на приготвяне
В тенджера поставете натритото със сол парче месо, зърната черен пипер, карамфила, дафиновия лист, оцета, разбъркайте и оставете да се маринова около 2 часа.
След това в кипяща вода пуснете месото, добавете оцета с подправките и варете, докато омекне.
За соса запържете ситно нарязания лук, брашното и маслото, налейте сметаната и бульона, изчакайте да кипне и свалете от огъня, добавете нарязаните на дребно гъби рижика и суровите яйца и разбъркайте.
Нарежете говеждото месо, сложете го в тава, посипете с настъргания кашкавал, залейте с приготвения пикантен сос и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25 мин.
Подходяща гарнитура към месото са варени картофи.